Workshops

Basisworkshop desembrood – leer zelf brood maken BOORDEVOL SMAAK met enkel water, meel en zout

Een tweedaagse workshop waarin je desembrood leert maken, maar ook meer te weten komt over o.a. fermentatie, gluten, de verschillende granen en de productie tot meel.

Op dag 1 maken we samen verschillende degen, eentje voor een basis desembrood en eentje met iets extra naar keuze, bijvoorbeeld zaden, pitten, noten, rozijnen, …
Tijdens de eerste rijs, de bulkrijs, versterken we de glutenstructuur van het deeg via verschillende technieken. Vervolgens bollen we het deeg op, vormen het en laten het dan een nacht rusten in een rijsmandje in de koelkast.
We bespreken de evolutie van een desemcultuur en maken een voordeeg of starten een eigen desem op van nul.

Op dag 2 bakken we onze degen. Je leert daarbij over de verschillende stappen in het bakproces, welke parameters daarvoor van belang zijn en hoe je die kan beïnvloeden in jouw oven thuis.
Aansluitend proeven we van een aantal broden met enkele huisgemaakte vegan spreads.

Wanneer:
– woensdag 23/11 van 18u30 tot 21u30 &
donderdag 24/11 van 17u30 tot 19u00

– woensdag 14/12 van 18u30 tot 21u30 &
donderdag 15/12 van 17u30 tot 19u00

– woensdag 18/1 van 18u30 tot 21u30 &
donderdag 19/1 van 17u30 tot 19u00

Prijs:
€ 125
incl. twee desembroden, een starter of voordeeg, proeverij, een rijsmandje en deegsteker.

Inschrijven:
via mail naar basilbrood@gmail.com